(video) Tesla Model S nu a trecut cu brio nici de al doilea crash test organizat de IIHS

Autoritatea americană Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) a făcut publice rezultatele unei noi serii de crash teste făcute cu Lincoln Continental, Mercedes-Benz E-Class, Toyota Avalon, Tesla Model S, Chevrolet Impala şi Ford Taurus.

Primele trei sedanuri au demonstrat rezultate foarte bune şi respectiv au premiate cu distincţia Top Safety Pick+, în timp ce ultimele trei maşini nu s-au ales cu marele premiu din cauză că nu au trecut cu succes unul din testele principale.

Cele mai multe întrebări au fost ridicate în privinţa electromobilului produs de Tesla. După ce gigantul american a promis că va remedia situaţia în urma rezultatelor primului crash test, făcând automobilele electrice care au ieşit din uzină de la începutul acestui an mai sigure, cei de la IIHS nu au observat schimbări majore.

Vezi şi: (video) IIHS: Tesla Model S şi BMW i3 nu au putut fi un exemplu la capitolul siguranţă

Exemplarul Tesla Model S nu a demonstrat nici de această dată că poate oferi o protecţie bună şoferului, în testul cu lovitură frontală cu jumătate din lăţimea maşinii, imitând impactul cu un copac sau cu marginea unei alte maşini care vine din sens opus. Rezultatul la acest test este din nou “Acceptabil”.

Principala problemă la un sedan electric Tesla Model S sunt centurile de siguranţă care se pre-tensionează cu întârziere sau poate chiar deloc, astfel lăsând corpul, în cazul dat cel al şoferului, să se mişte înainte şi să se lovească puternic cu capul de volan sau montantul A chiar şi prin perna de aer.

De asemenea, acelaşi Tesla Model S beneficiază în continuare de nişte blocuri optice de proastă calitate, acestea fiind notate la testul dedicat farurilor cu cel mai slab calificativ. Şi suporturile pentru scaunele pentru copii sunt de o calitate satisfăcătoare.

În rest, la toate celelalte categorii Tesla Model S a arătat rezultate superioare.

Vezi şi: (video) Americanii au supus testelor blocurile optice a 31 de automobile. Iată care sunt cele mai bune

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/