Skoda lansează un nou tease! “Este ceva mare și vine în curând”

Constructorul ceh de automobile a postat pe pagina sa de Facebook o poză de tease pe care putem ușa unui garaj ce se deschide și la care a fost atașat comentariul “Este ceva mare și vine în curând!”. Din câte se pare cehii ne sugerează premiera unui crossover de talie mare care este așteptată foarte curând.

skoda 1

După cum anunțam ceva mai devreme, crossoverul va fi numit Kodiak, în cinstea unei subspecii de urs brun ce trăiește pe insula Kodiak din America de Nord. Noul model va fi construit pe o platformă modulară de origine Volkswagen, pe care va fi asamblată și noua generație Tiguan.

Presa germană: Viitorul crossover Skoda va fi numit Kodiak (foto)

Este foarte important să menționăm că crossoverul ceh va fi mai mare ca Volkswagen Tiguan și va avea o lungime de 4.75 metri. Inițial noul model va fi prezentat în versiunea cu cinci locuri, după care va fi lansată și varianta cu șapte locuri.

Așa va arăta Skoda Kodiak potrivit germanilor de la AutoBild

Gama de motoare ar putea fi completată de benzinare de 1.4 litri (150 CP) şi 2.0 litri (180 şi 220 CP), pe lângă agregate diesel de 2.0 litri (150 şi 184 CP). Nu este exclus faptul că ar putea apărea şi o modificaţie hibridă.

Inițial se zvonea că noul model ar putea fi dezvăluit în vara anului 2016, iar premiera publică va avea loc toamna, la Salonul Auto de la Paris, însă din moment ce Skoda a prezentat atât de repede o poză de tease, nu excludem faptul că vom vedea noul Kodiak la Salonul Auto de la Geneva.

sursa foto: AutoBild.de

Cmentariile sunt închise